Skip to main content

Lub Barends

“Klaas Barends”, die naam heb ik vaak voorbij horen komen. Vaak vragen mensen of Klaas mijn oom is, met trots kan ik dan ‘Ja’ zeggen. Dan hoor ik vaak, “Oh die van de hapkido vereniging, maar het vaakst hoor ik nog; Die neemt jou toch altijd mee op vakantie?”. Dat klopt.

Rome
Rome


Ome Klaas en ik dezelfde passies; cultuur snuiven en nieuwe dingen proeven. Vaak gaan we dan ook naar verre landen om dit uit te testen. Heel vaak beleven we dan ook veel dingen. Vanaf grotten in Zuid-Korea tot op het dak van de Empire state building. We ontmoeten vaak mensen die Klaas een warm hart toedragen. Veel van die mensen zijn natuurlijk in Korea te vinden, Ome Klaas zijn favoriete land. Maar ook dat land waar we vaak dingen zijn vergeten of verloren. Hotelpasjes, portemonnees. Maar gelukkig is Ome Klaas ervaren genoeg om dit op te lossen. Of het je nou in Porto of in Legoland gebeurt. Klaas heeft een heleboel dromen laten uitkomen. Vanaf mijn zevende wou ik al heel graag naar Amerika. En inmiddels ben ik er al 2x geweest. En er moeten nog 2 reizen aankomen. Ook heeft hij de dromen van mijn zusjes Rosalie, Senaya en Marcella uitblaten komen met een trip naar Disneyland Parijs. Natuurlijk wist Ome Klaas met een groep van 8 man ons gemakkelijk door Parijs heen te leiden. En ook nog eens in Disneyland een drietal overprikkelde Meiden te leiden. Niet zonder moeite, Disneyland staat natuurlijk ook bekend om hun lange wachtrijen. Totdat Ome Klaas de fastpasses ontdekte doormiddel van een betaling kon je de rijen in Disneyland skippen. Dus daar is flink geld doorheen gegaan in Parijs. Dit was 1 van de vele mooie City trips die ik heb Meegemaakt met Ome Klaas.

Eerste trip

De eerste kan ik me ook nog goed herinneren; London in A Day. ‘s Ochtends vroeg met de shuttle naar schiphol. En rond een uur of 10 waren we in London. Samen de stad verkennen niet wetend dat we dit nog veel vaker gingen doen. Ik met mijn “make American great again” petje op. En ome Klaas met zijn Nasa shirtje aan. Werden we staande gehouden door een Amerikaan die het geweldig vond dat wij de Amerikaanse cultuur overbrachten in London. Terwijl ik geen woord Engels sprak. En natuurlijk gingen we naar alle bezienswaardigheden. Want je bent niet in een stad geweest als je de cultuur niet hebt gevoeld. Dat kreeg ik vooral mee!

New York

2020: Ome Klaas kreeg een aanbieding op zijn KLM app voor een trip naar New York City. Gelijk die middag kreeg ik een berichtje. “Als je hoger als een 8 haalt op je Engelse proefwerk gaan we naar New York” dus pakte ik mijn boeken en begon al met leren. Later die week kreeg ik een 9.8 binnen dus dat betekende dat we naar New York gingen. En toen wou Mijn Vader ook wel mee. Met zijn 3en gingen we Naar New York. Wat voor Ome Klaas al zijn 4de keer was. Dus die stapte weer in zijn rol als gids. We tourden een dagje door de stad en na alles gezien te hebben pakte we onze auto en gingen we verder naar Washington DC. Het witte huis, capitool en een paar museums verder was het tijd voor een lekkere Corndogg want die stond nog op de wishlist. En na een lange wandeling in de avond belande we in Washington bij night. Ik kan me nog goed herinneren dat we als drie Urkers een grote Amerikaanse ‘gang’ moesten passeren in de straten. En we vervolgens bij de McDonald’s voor een mcflurry een wietplant op de tafel aantroffen. Dat vergeet je nooit weer.

New york
NYC

Buitenlandse trips zijn er veel geweest maar ook veel binnenlands. Vroeger als klein kind werd ik vaak meegenomen met mijn zusjes om met Ome Klaas op pad te gaan. Amsterdam, Almere en vaak de Pathé Zwolle. En nog een bijzondere bestemming “Amerika in Nederland” Vroeger werd mij verteld dat Batavia stad in Ledystad Amerika was. Dat heb ik een jaar geloofd, Haha. Een half jaartje geleden hebben we vrienden van elkaar leren kennen. Zo ken ik mijn Ome klaas zijn beste vriend, Alex Mars, waar ik in April een hele mooie trip achter de rug heb gehad in Chicago. Ome Klaas maakte kennis mijn beste vriend, Cornelis. Twee topgozers die de zelfde humor als Ome Klaas en ik hebben. 

Zo zijn we aan het einde gekomen van mijn verhaal. Ome Klaas al vast van Harte gefeliciteerd met je 50ste Verjaardag. En ik hoop dat we meer van dit soort avonturen gaan beleven.

Lub


Nog meer lezen