Skip to main content

Corina Romkes

Ik werd geboren als eerst nichtje van ome Klaas. Hij was meteen gek op mij. Ik werd zijn prinsesje en ben dat ook altijd gebleven. Als meisje ging ik eens met ome Klaas naar Batavia stad. Ik mocht iets uitzoeken voor mijn verjaardag. Ik kreeg toen mijn allereerste echte parfum van ome Klaas. We kwamen bij de kassa en toen zei die mevrouw bij de kassa; “Zo, zo, papa betaald!”. Wij waren eerst wat verbaasd, want ome Klaas was natuurlijk helemaal niet mijn papa en we begrepen niet goed wat ze bedoelde. Later hebben we hier nog vaak om moeten lachen en het werd een spreuk die we nog vaak herhaalden.

Corina Romkes Barends
Bioscoopje pakken in Amsterdam – December 2004

Mijn ome Klaas is echt mijn suikeroompje. Op 2de kerstdag nam hij ons altijd mee een dagje uit. Zoals die keer dat we naar Amsterdam gingen in de kerstvakantie. Na een rondvaarttocht gingen we iets bij de Mac Donalds eten. Dit viel niet zo goed bij ome Klaas. Gelukkig had ik een happy meal doosje die hij kon gebruiken om in te overgegeven. De doos ging helemaal vol, maar later viel de bodem uit de doos en dat gaf een flinke rommel. De mensen om ons heen keken nog eens goed naar hun eigen hamburger om te zien of het daar misschien aan lag. Je maakt vanalles mee met ome Klaas.

We worden altijd verwonnen door ome Klaas als hij weer eens terugkomt van een reisje. Toen ikzelf kinderen kreeg was hij ook meteen stapel gek op ze. Hij weet soms van gekkigheid niet wat hij aan ze moet geven. Maar bedoelt het altijd goed. 

Ik hoop dat wij ook nog eens ome Klaas zijn dochter mogen ontmoeten.  Zodat wij haar ook kunnen verwennen zoals ome Klaas dat met ons doet.

Ome Klaas van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaardag. 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer lezen