Skip to main content

Evert Bos

Hij heeft al meerdere keren aangestuurd op het schrijven van een stukje op de site (is dat trouwens herkenbaar?) Ik voel me toch lichtelijk gedwongen om mijn schrijftalenten af te stoffen. 

Nu zag ik afgelopen week weer zo’n vervelend spammailtje over zijn feestje voorbijkomen en werd weer aan deze opdracht herinnerd. Best bijzonder hoe blij iemand kan zijn met zijn 50e verjaardag. Maar eerlijk is eerlijk, Klaas houdt wel van een feestje en ik ben vereerd dat ik ook ben uitgenodigd. 

hapkido urk
Oude foto

Dit laatste mailtje had trouwens ook wat bijzonders, er was een foto bij waarop Klaas en ik beide stonden. De foto was gemaakt in 1988, ik geloof in sporthal de Akkers. Klaas zal ongeveer 15 jaar zijn geweest en ik 8 jaar oud. Zolang kennen wij elkaar dus al; meer dan 35 jaar. Net als hij heb ik dezelfde voorliefde voor Hapkido, al is Klaas wel de grote smurf hierin en zet hij zich ook veel meer in voor de sport. Ik wil best stellen dat: Als Klaas zich niet zo had ingezet, dan was het Hapkido en het Hankimuye al helemaal niet zo groot op de internationale kaart gezet. Het bekijks wat Klaas vroeger heeft gehad in Korea als de “grote witte man”, dat heeft hij weten in te zetten om Hapkido buiten de muren van Korea op de kaart te zetten. Zo nam hij de Koreanen op sleeptouw de wereld over. Hij kan zo in het rijtje van ontdekkingsreizigers als Columbus, Abel Tasman en Abram Kuyper. Of deden die nou iets anders? Dat is trouwens de andere liefde van Klaas; geschiedenis! Klaas houdt van feiten, er was zelfs een tijd dat hij docent wilde worden. Maar goed een hele dag voor de klas dat is meer aan Maarten besteedt. Af en toe een Ginkiestocht waar Klaas zijn ei in kwijt kan is een veel betere oplossing.

Klaas zijn beroepskeuzes lijken vaak wel afgestemd op Hapkido en het verspreiden ervan. KLM vraagt zich volgens mij ook af welk beroep Klaas heeft waardoor hij instaat is om zijn status als EWF-er* te behouden.

Disclaimer: 

Informatie uit dit stuk is trouwens for your eyes only. Wanneer dit argeloos wordt verspreid, ben ik genoodzaakt om een groepje Koreanen op je af te sturen en zij eten dingen waar jij nachtmerries van krijgt! Je bent gewaarschuwd!

*Every Weekend Flyer

Klaas heeft me afgelopen jaar ook verteld over ChatGPT, ik dacht laat ik eens voor de gelegenheid gebruikmaken van deze tool.

Ik stelde het de volgende vraag


Kun je een kort verhaal maken over Klaas, hij wordt 50 jaar en houd van eten en Hapkido

ChatGPT

Klaas’ Smakelijke Jubileum

In het rustige stadje waar Klaas woonde, naderde een bijzondere dag met rappe schreden. Klaas, een vriendelijke man met een hart dat even groot was als zijn liefde voor lekker eten en Hapkido, stond op het punt om zijn 50e verjaardag te vieren.

Op de ochtend van zijn jubileum werd Klaas verrast met een kleurrijke reeks verjaardagskaarten van vrienden en familie. Echter, het hoogtepunt van zijn dag wachtte nog op hem. Zijn beste vrienden hadden stiekem een bijzondere verrassing voorbereid: een gastronomisch feest in zijn favoriete restaurant, gevolgd door een Hapkido-demonstratie.

Bij het restaurant aangekomen, werd Klaas begroet door de heerlijke geur van zijn favoriete gerechten. Van smaakvolle sushi tot hartige steaks en exotische desserts, het was alsof zijn culinaire dromen werkelijkheid werden. Zijn vrienden wisten dat de weg naar Klaas’ hart via zijn maag ging, en ze hadden geen enkele moeite gespaard om dit te bewerkstelligen.

Na het verrukkelijke diner namen Klaas’ vrienden hem mee naar een nabijgelegen sportzaal, waar een Hapkido-instructeur wachtte. Klaas, met zijn passie voor de Oosterse vechtkunst, kon zijn opwinding nauwelijks bedwingen. De demonstratie begon, met indrukwekkende technieken en vloeiende bewegingen die de kracht en gratie van Hapkido toonden.

Tot Klaas’ verbazing werd hij uitgenodigd om mee te doen aan de demonstratie. Zijn vrienden hadden stiekem enkele lessen gevolgd om deze verrassing mogelijk te maken. Klaas, hoewel aanvankelijk verrast, liet zich niet kennen. Met een glimlach op zijn gezicht bewoog hij met de elegantie van een ervaren Hapkido-beoefenaar.

De avond eindigde met een lachende, voldane Klaas die zich omringd voelde door liefde, lekker eten, en de opwindende energie van Hapkido. Terwijl hij zijn 50e verjaardag afsloot, besefte Klaas dat het geheim van een rijk en vervuld leven lag in het koesteren van vriendschappen, het genieten van smakelijke avonturen en het omarmen van nieuwe uitdagingen, zelfs op de mijlpalen van het leven.

The End

Evert:

Ik vind het persoonlijk ongelofelijk dat zo’n tool het bovenstaande verhaal van 309 woorden in minder dan 2 seconden voor me heeft gemaakt, terwijl ik 2 dagen lang heb geboomd op het 415 woorden tellende persoonlijke verhaal over Klaas.

En als ik het verhaal van ChatGPT lees krijg ik nog de indruk dat het Klaas beter kent dan dat ik hem ken! Als ik ChatGPT beroepsmatig in zou zetten, dan zou ik misschien ook veel meer tijd overhouden om een EWF-er * te worden.

Klaas van harte alvast met je verjaardag! Groeten, Evert


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer lezen