Skip to main content

Jan de Vries

Dan zit je de mooie stukjes te lezen van bijvoorbeeld snoar Mirjam of Evert Bos en dan denk je; wat heb ik hier nog aan toe te voegen. Toch ben ik maar even in de pen geklommen. Want ondanks dat ik Klaas eigenlijk al heel lang ken, konden we elkaar toch eigenlijk ook niet.

Toen ik een jongentje van 7 jaar was en op Hapkido kwam was Klaas al 17. Dat was toen natuurlijk een groot leeftijdsverschil. Ik durf eigenlijk niet meer te zeggen wie mijn instructeur was toen ik mijn eerste lessen kreeg. Wat ik wel zeker weet is dat dit later Klaas Barends was en zeker toen we verhuisden van Sporthal de Nagel naar Keep Fit tot ik (helaas) stopte met Hapkido ergens in 1996.

Zwarte band
Zwarte band 1993

Dit zorgde er ook voor dat ik Klaas eigenlijk niet meer zag/sprak etc tot ik zelf inmiddels ook alweer 38 was. Dat is dus een beste sprong in de tijd. Mijn oudste twee zoons, Hendrik-Jan en Albert Johannes, waren tot de ontdekking gekomen na twee seizoenen dat voetbal niets voor hen was. Dus had hun vader nog wel een goed idee.

Zo werd dit een feit nadat we de uitnodiging hadden mogen ontvangen van Paulus van Slooten. Dan ga je natuurlijk mee als de jongens mogen komen trainen op de zaterdagmorgen en dan loopt daar iemand met een heel bekend gezicht.

Jan in actie

Maar nog leuker/mooier praat je ineens of je elkaar gister nog gesproken hebt. Blijkt het ook nog wel te klikken ook en zo zit je zelf een paar weekjes later ook weer op Hapkido.

Dan geeft Klaas ook nog aan wel iemand erbij te kunnen gebruiken voor een avondje komende vrijdag. Ja, iets met een film. Kom nou maar. Mensen die Klaas kennen herkennen dit wel. Nu zijn we inmiddels weer anderhalf jaar verder en hebben we de avond voor Klaas zijn feestje wederom een filmavond in Ons Sporthuis. En ja, als kers op de taart mogen we volgend jaar mee met Klaas naar Korea.

Hier zijn wel wat praatsessies aan vooraf gegaan hoor in wijk 3, aan de telefoon en in het voorbijgaan. Want zelf heb ik een aantal jaar bij de Marine gewerkt en werk ik inmiddels alweer wat jaartjes als chauffeur. Ergens daartussen heb ik nog een hele leuke baan gehad in Creil.

Voor ons was het dus erg belangrijk om vakantie met z’n allen te kunnen vieren. Dit betekent dus ook voor een reis naar Korea dat dit dan een reis voor 5 personen zou moeten worden. En ja, was dat nou wel z’n goed idee.

Gelukkig zijn we eruit gekomen. Deze keer gaat er een compleet gezin mee naar Korea. We gaan het meemaken.

Nou kan ik natuurlijk voor elke herinnering een stukje schrijven maar dat wordt te lang. Dus maar even een korte opsomming van wat herinneringen aan en met Klaas en de wens dat dit er nog veel meer worden.

  • Het behalen van de eerste Dan van Klaas in 1993. In sporthal de Nagel.
  • Het bezoek van de Koningin op Urk. Hier mochten wij een demonstratie geven in het Wilhelminapark.
  • Loten ophalen op de schelpenhoek voor de verkoop.
  • Een demonstratie dag in sporthal de Schelp.
  • De introductie van een spelletje tijdens de Hapkido training, bijvoorbeeld een spelletje trefbal of rugby.Toen was ik nog maar een klein jongetje maar nu ben ik groot 😉
  • Op vrijdag om een bakkie in het museumZomerkamp 2023
  • Filmavondjes
  • En inmiddels de vele app’jes en losse praatjes ( vaak over eten )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer lezen