Skip to main content

Jacob Pasterkamp

Tja, voordat ik op vakantie ging, had Klaas al aangedrongen om een stukje te typen over ‘m. Dus nu ik terug ben moet ik toch maar even een uurtje met mn toetsenbord doorbrengen, om wat te vertellen over de avonturen die we meegemaakt hebben. En dat zijn er nog best wat als ik er zo over nadenk!

In de tijd dat ik begon met hapkido was net voor de periode dat Klaas 2 jaar in Korea heeft gewoond. exacte data moet je me niet op aanwijzen, maar ik was in ieder geval nog een klein jongetje. Meeste lessen kreeg ik destijds van Paulus, Evert Jelle en Marco.

Rear naked choke

Dat we later meer begonnen te groeien als vereniging en uitweken naar de Westwal kregen we alle trainingen van Klaas. Ik kan wel zeggen dat we in die tijd een mooie band hebben opgebouwd! Als jonge puber zaten we op vrijdagavond na de training aan een pizza! Dit werd later nog eens uitgebreid met filmavondjes. Diverse slechte en enorm lachwekkende B-films, maar ook hele gave vechtfilms! Echt een tijd die ik nooit zal vergeten! Uiteindelijk groeide het vrijdagavond clubje uit tot een team die fanatiek bleef trainen, meerdere malen per week. Niet alleen trainingen maar ook werd er Koreaans geleerd! en heel veel lol gemaakt! Ook volgden diverse uitjes naar andere trainingen en bondsdagen, met autoritjes langs diverse KFC’s, MCDonalds en andere wegrestaurantjes. Met Klaas z’n muziek keuze was het altijd beregezellig, kan ik wel stellen!

Uiteindelijk heb ik in de periode van de Waaiershoek in 2011 mijn zwarte band mogen behalen! En hier is het gelukkig niet bij gebleven.

Er volgde later een trainingsreis naar Zuid-Korea in 2016. Dit was voor mij de eerste keer vliegen. En dat deed ik vervolgens die maand ook 6 keer. Een uitstapje naar Jeju met een hike een vulkaan, Hallasan, op maakte dit tot een vakantie om nooit te vergeten. Ook legde ik toen examen af voor mijn 3e dan. Later volgde zelfs een charityreis naar Haïti in 2017. Een enorme belevenis voor ons allebei. Klaas was er al eens eerder geweest. Maar dit was een zeer bijzondere reis. Niet iedereen kan zoals Klaas en ik zeggen dat we met de president van Haïti hebben gedineerd! en met politie escorte werden rondgeleid, en deel/invloed uitmaakten van de hoofdbeveiliging van het ”parlement”. Ervaringen voor het leven! Omdat we niet via hetzelfde vliegveld in en uit mochten vliegen, had Klaas een leuke D-tour gemaakt door Atlanta, Miami en New York. Helaas hadden we enorme vertraging vanuit Haïti naar Miami toe. Waardoor we welgeteld 5 uurtjes in de nacht daar hebben doorgebracht. Dus misschien moeten we die nog maar eens over doen, om Miami bij daglicht te zien!:) Zoals iedereen Klaas kent heeft Klaas me alle hoeken en gaten van New York in nog geen 2 dagen laten zien! Maar ik kan wel zeggen dat ik alle highlights heb gezien! Zonder Klaas zou ik dan ook nog geen Amerika ervaring hebben. Gelukkig was er in 2018 nog wel de Japan-reis.

david en jacob in japan
Jacob in Japan

Finland stond ook nog op het programma, maar door een werk ongelukje heb ik die helaas moeten laten schieten destijds. En ook een roadtrip door Amerika in 2020 ging niet door vanwege Corona. Je merkt al wel dat ik ook graag in ben voor een reisje 🙂

Klaas heeft me in al die jaren veel geleerd over eten! Omdat ik zelf ook enorm houd van nieuwe dingen proberen en ik bijna (denk ik) net zo’n brede smaak bereik heb als Klaas. Ik kan wel zeggen dat het altijd enorm leuk was om met Klaas een restaurant te bezoeken! Het is me tot op de dag van vandaag nog niet gek genoeg geweest in ieder geval!

Ik denk dat ik nog boeken vol kan schrijven over Klaas Maar zal het hier verder maar bij laten!

Via deze weg wil ik Klaas enorm bedanken voor alles wat hij voor mij maar ook voor enorm veel anderen heeft betekend. Ik hoop dat we deze weg nog erg lang mogen bewandelen als club, en als CMK-familie! 

Bij deze van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Op nog vele gezonde jaren!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer lezen