Skip to main content

Familieboom I

Klaas komt uit een gezin van vijf kinderen. Zijn beide ouders, Lub Barends en Alie Hoekman, trouwden op 30 juli 1965 met elkaar. Lub was toen 23 jaar oud, Alie was 21. Lub werd geboren als Lubbertjen op 24 juli 1942. Alie zag het levenslicht op 11 september 1943. Zij waren dus allebei oorlogskinderen.

Ons gezin

De oudste uit het gezin is dus Gerrit Barends (27 april 1966), hij werd gevolgd door Ester (19 februari 1968) en Alie (3 maart 1971) voor dat Klaas op 21 december 1973 werd geboren. Op 17 december 1979 werd het gezin uitgebreid met een nog een zoon, Fokke.

Vader was visserman. Moeder had gezegd; ik trouw alleen met je als je ook je schipperspapieren haalt. Met die papieren op zak ‘moest’ er natuurlijk ook een kotter komen. Dat werd de UK 193, De Hoop. Vader en moeder gingen eerst in de Arubastraat wonen, nummer 22. daar werden Gerrit, Ester en Alie geboren. In 1972 verhuisde het gezin naar de Schelpenhoek. Op nummer 67 werden Klaas en Fokke geboren.

Namen

Opa Klaas Hoekman
Opa Klaas Hoekman. De naamgever van Klaas.

Naamgeving ging op traditionele wijze. Gerrit werd vernoemd naar zijn bèbe (=opa) aan vaders kant van de familie. Ester werd vernoemd naar het bessien (=oma) Ester Romkes aan moederskant. Daarna was vaders kant van de familie weer aan de beurt en dus werd Alie vernoemd naar haar bessien Aaltje Kramer.. Haar volledige naam is Aaltje Marie Anna. Marie en Anna waren tantes van vader. Alie is dus de enige in het gezin met een meervoudige naam, wat bij zus Ester op enige jaloersheid kon rekenen. Klaas werd daarna weer vernoemd naar Klaas Hoekman, opa aan moeders kant. Broertje Fokke werd vernoemd naar zijn ome Fokke aan vaders kant van de familie. Was Klaas een meisje geweest, dan was hij ongetwijfeld vernoemd naar zijn tante Marretje, de oudste zus van zijn vader.

Gerrit en Mirjam Kramer

Broer Gerrit trouwde op 7 juni 1991 met Mirjam Kramer. Samen kregen zij drie kinderen; Lub, Corina en Alice. Lub heeft verkering met Deborah Kramer. Het stel heeft plannen om volgend jaar te gaan trouwens. Lubs zussen, Corina en Alice, zijn inmiddels al getrouwd, respectievelijke met Albert Romkes en Roel Bakker. Corina en Albert zijn inmiddels zelf ouder van twee lieve kinderen, Marit en Gerrit.

Ester en Wouter Post

Ester en Wouter Post trouwden op 19 februari 1993. Ook zij kregen drie kinderen; Maarten, Gerrit en Emma. Alle drie zijn zij inmiddels getrouwd. Maarten trouwde met Annieke, Emma met Albert en Gerrit vond in Albertha zijn grote liefde. Ester en Wouter zijn pas bèbe en bes geworden en kleinkind nummer twee is op komst.

Alie en Fokke Gnodde

Lukas Gnodde - Zuiderzeemuseum Enkhuizen 2007
Lukas Gnodde

Op 10 juli 1996 trad Fokke Gnodde in het huwelijk met Alie. Het huwelijk bracht vier kinderen voort, na een meisje, Aliene, volgden drie jongens; Louw, Lukas en Jacob. Aliene trouwde met Jan Kramer en samen kregen zij een zoon; Jan. Louw is de vader van Jasmina.

Lukas is trouwens vernoemd naar zowel zijn bèbe Lub als naar zijn ome Klaas.

Klaas

Ook Klaas heeft een huwelijk achter de rug. Helaas was dit geen lang leven beschoren. Dochter Yujin zag op 8 juni 2005 het levenslicht in Zuid-Korea.

Fokke en Corina Hakvoort

Fokke en Corina trouwden op 26 mei 2006. Samen kregen zij vier kinderen; Marcella, Lub, Rosalie en Senaya.

Overleden

Vader overleed op 2 april 2017.

Foto’s


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer lezen