Skip to main content

Fokke Barends

Een stukje schrijven over onze Klaas…. Nadat Klaas 21 December 1973 was geboren kreeg hij zes jaar later een opvolger als jongste in het gezin Barends en dat was ik. Ik vervul deze rol nu al bijna 44 jaar met volle tevredenheid.

In vroeger dagen heeft Klaas eerst een voetbalcarriere op poten proberen te zetten bij de plaatselijke SVU, maar met buurjongens als de Wakkertjes en Kramertjes was die kans al snel verkeken. Daarna is Klaas begonnen met Judo wat niet snel daarna werd ingewiseld voir Hapkido toen Piet Panter Power deze Koreaanse kunst op Urk introduceerde. Ik mag wel zeggen dat ik in het behalen van al Klaas zijn banden een zeer belangrijke rol heb gespeeld: Wie anders had de beschikking over zulk fantastisch levend oefenmateriaal voor de vele grepen en trappen?

stukje gaat na de foto verder

New york
NYC

Over Klaas zijn studie carriere is ook genoeg te vertellen: Mavo, laboranten opleiding in Deventer (niet afgemaakt) Havo, lerarenopleiding (niet afgemaakt)en daaarna nog vele cursussen waarmee hij nu toch een mooie baan bij de VIAA heeft gekregen. Hierbij dient wel te worden vermeld dat zonder het niet aflatende aandringen en pushen van onze moeder hij na de MAVO hoogstwaarschijnlijk nu nog steeds ergens bruggen stond te schilderen. Ook het belang van een typdiploma valt niet te onderkennen.

Voor alle kleinkinderen en inmiddels achter kleinkinderen is Klaas niets te veel of te gek. Hij gaat overal met ze naar toe en schroomd herbij niet om de landsgrenzen over te steken. Zelf ben ik met broer in New York, Washington, L.A. en San Francisco geweest, terwijl Korea nog op de bucketlist staat. Bedenk daarbij dat ik dit stukje in China schrijf, en je zult begrijpen dat de reislustigheid diep bij ons in de genen zit.

Zelf hopen en bidden we dat Klaas Yujin nog eens naar Nederland kan halen en wij haar dezelfde warme deken kunnen geven welke Klaas onze kinderen en kleinkinderen altijd geeft.

Van harte Klaas nog vele gezonde jaren gewenst en Het Enige Nodige.


Nog meer lezen