Skip to main content

Jannie Kramer

Neeve Klaas, daar is genoeg over te vertellen. Hoe hij met oud en nieuw de strijkers zo lang mogelijk in zijn hand hield en op laatste moment pas weggooide…en ik, ik was blij met mijn sterretjes die we bij tante Alie op de schelpenhoek bij het gasstel in de keuken mochten aansteken.

Ook was er de tijd dat ik zijn boksbal werd toen hij met Richard Frankema Hapkido ontdekte, en hij op zaterdag middag tijdens koffie drinken bij ome Wouter en Tante Grietje op mij, nichtje Jannie,  de nieuwe “trap” technieken voordeed. En later in de sportzaal met een trainingskussen aan mijn hand. En nee, ik heb dat niet lang gedaan, was klaar met de blauwe plekken “ voor het goede doel”.

We schelen 2 jaar dus zijn samen opgegroeid, samen in bad met Klaas bij tante Alie, het avondmaal brood opeten dat over was na de kerk, aan de warme poeiermelk, naar een pretpark…

Het uitgaansleven heb ik samen met Klaas en neef Bert Hoekman ontdekt, vooral met oud en nieuw hadden we een vaste groep. Vrijdags naar de film in Lelystad, zaterdags naar de Dichte en de Wabu, zondags op de kraak in de Bethelkerk. 
Maar ook de optochten mogen we niet vergeten. Die waren vroeger toch echt heel erg leuk. Onze moeders trouwjurk die “op maat” werd geknipt voor de optocht, Klaas als soldaat, Fokke de patiënt. En niemand die piepte dat het zolang duurde. Voordeel van die tijd, er waren geen mobieltjes, je was vrij anoniem, nadeel daarvan is dat er weinig foto’s en filmpjes zijn.  Maar gelukkig mocht mijn Va Wouter Kramer graag foto’s maken, dus we hebben nog wat herinneringen. 

50 jaar alweer, snel gegaan hoor Neeve! Van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 50!


Tags: , ,

Nog meer lezen