Skip to main content

Roland

Ontzettend goede herinneringen heb ik aan mijn Hapkido trips naar het buitenland met Klaas. Zo ging ik in 2013 als enige Brabander met een groep uit Urk en Emmeloord mee naar Finland.

De vele biertjes in de kroeg en feestjes op de kamer gaven de training gedurende de dag een extra dimensie zullen we maar zeggen 😉 Uiteraard bezochten we ook een sauna. Na de sauna neem je een koud dompelbad van 1 graden in de buitenlucht. Tot grote verbazing van de Finnen zwommen wij het hele dompelbad over van maar liefst 25 meter! Om daarna sneeuwengeltjes te maken in het dikke pak sneeuw. In 2017 deden we de trip nog eens dunntejes over, dit keer ook met Sehwan erbij.

Bikkels

In 2014 ging ik voor de eerste keer naar Zuid-Korea met Klaas en Wim. Deze twee reuzen bij elkaar is echt net een komisch duo en heb me dan ook suf gelachen. Klaas is bijna een halve Koreaan en het is fantastisch hoe hij je meeneemt in de Koreaanse cultuur. En ook in Zuid-Korea is er een sauna en/of badhuis cultuur. Ook weer recept voor mooie plaatjes en grappen en grollen.

Toen ik in 2016 met Jeilkwan begon kon ik rekenen op Klaas voor goed advies en de nodige aanmoedigingen. Zo waren ze ook niet te beroerd om in de beginperiode in het weekend vanuit Urk naar Rosmalen af te reizen om een extra training te geven aan mijn eerste leden. Ook heeft Klaas ervoor gezorgd dat Master Ko bij ons les kwam geven en later ook Sehwan.

En dan hebben we natuurlijk nog de Chongmukwan Zomerkampen. Stuk voor stuk vond ik ze briljant met als meesterbrein achter alle activiteiten: Klaas Barends.

Afgelopen zomer was er geen zomerkamp, maar kwam Klaas met het geniale idee om een 24-uur training te organiseren. Kleinigheidje hoor, maar Klaas was even vergeten dat hij die dag een bruiloft had… Maar een ervaring was het zeker met als afsluiter een ijsbad in Urk style haha.

Of het nou in Nederland, Zuid-Korea of elders is. Ik hoop dat we nog maar veel tijd met elkaar op de mat zullen doorbrengen. Proost en op de naar de volgende 50!

Gr, Roland van Boxtel


Nog meer lezen