Skip to main content

Vrouwentaal

Klaas Barends 50 jaar. Een halve eeuw de one and only Barends die ik wat beter mag kennen. Klaas kwam in mijn leven als een unstoppable force en die natuurkracht heeft hij altijd gehouden.

Emma

Onze eerste ontmoeting was in een barretje (De Cel) toen Klaas van plan was om de Pabo te gaan doen of al deed. Met daarbij vooral een missie om eventuele sprookjes-ideeën bij kinderen door te prikken, want de waarheid is HARD en moet verteld worden. Ik was 15 jaar en niet zo bezig met idealen en best onder de indruk van deze stellige Barends. Zijn referaat over kinderbijbels en hoe die een vertekend beeld geven, ik vergeet het nooit 🙂. 

Later leerde ik hem beter kennen toen ik collega van Klaas werd, in de jaren toen hij dé online man was bij GBU en ik op de redactie van Het Urkerland werkte. Een hele leuke collega met absoluut een ‘natuurtjen’. Maar ook met veel humor en altijd in voor iets leuks. 

Klaas verliet GBU en ik ben er gebleven, maar ons ‘lijntje’ is altijd gebleven. Klaas is nog steeds een force of nature. Vanwege zijn eigenzinnigheid, zijn onvermoeibare inzet voor Hapkido waar hij een terechte koninklijke onderscheiding voor heeft gekregen en zijn hele Klaas Barends-heid. Ik bin groos op méén moat Klaas in wins ‘m nog iel vuul goeie jaoren toe! 

Liefs,

Emma


Nog meer lezen